Somonlu Bebek Yemekleri

      Doğumla başlıyor "bebeğimi nasıl doyacak" soruları, anne sütüm yetiyor mu ? ay azmı geliyor, mama versem mi derken hop başlıyor yeni bir macera "Ek Gıda" ... işte bu dönemde hangi yemekleri yapıyım, hangi tarifler var diye bir telaş sarar anneleri. Bu dönemler için nefis tarifleri sizlerle paylaşmaya başlıyorum. Sizde Bebeğinizin severek yediği tarifleri bizimle paylaşabilirsiniz, böylelikle diğer annelere'de yardımcı olabilirsiniz.
Bu tarifler için Güzide'ye ve oğluna çok teşekkür ederim. Güzide'de benim gibi mart 2013 annesi, oğlu Toprak Mete'yi 8 Martta kucağına aldı, ek gıda macerası başlayınca oda diğer anneler gibi oğluna en güzel yemekleri yapmak için kolları sıvadı. Toprak Mete yani Baladam için herşey özel, rafine, hazır paketli gıdalar, şeker ve kavanoz mamalardan uzak duruyorlar, kısacası oğlu Toprak Mete ile birlikte daha sağlıklı beslenmeye başladılar ailece.

İşte size Güzide Anneden Somonlu nefis tarifler ;

*Somonlu Şehriyeli Tarhana Çorbası

Malzemeler : 150gr kadar somon, tam buğday şehriyesi ( arzuya göre normal şehriyede kullanabilirsiniz.) 2 tatlı kaşığı ev tarhanası ve tereyağı.
Buğdayı ve somonu aynı anda pişiriyoruz. Pişen somonu kenara alıp kalan suyu soğumaya bırakıyoruz, soğuyunca 2 tatlı kaşığı tarhana ve tereyağını yavaş yavaş ilave ederek pişiriyoruz. Piştikten sonra ayırdığımız somonu içine didikliyoruz.
Afiyet olsun...
Somonlu Şehriyeli Tarhana Çorbası
Somonlu Şehriyeli Tarhana Çorbası

Somonlu, Sebzeli Buğdaylı, Tarhana Çorbası ;

Mazleme ; 1 dal doğranmış brokoli, 100-150gr somon, 1 tatlı kaşığı bebek tarhanası, 1 yemek kaşığı tam buğday şehriyesi, 1 çay kaşığı ruşeym, tereyağı.
Brokoli, arpa şehriyesi ve somonu 15 dakika pişiriyoruz ve biraz soğumaya bırakıyoruz. Ilıkken içine 1 tatlı kaşığı tarhanası ve ruşeym ve terayağını ilave ediyoruz.
Afiyet olsun...
Somonlu Sebzeli Şehriyeli Tarhana Çorbası
Somonlu Sebzeli Şehriyeli Tarhana Çorbası

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Annesinin Prensi by GeCe