Sonbahar'da Güneşin Tadını Çıkarın

Sonbaharda güneşin tadını çıkarın Durmayın dışarı çıkın,

    Son günlerde Tabiat Ana bize yazdan kalma günler yaşatıyor, evet belki bir çoğumuz çalışıyor belkide kafamızı kaldıramayacak kadar yoğunuz. Ama bu son sonbahar güneşlerini kaçırmamak gerekiyor.

    Çocuğunuz huysuz mu ? öğlen uykularına geçemiyor mu ? durmayın dışarı çıkın, çok değil 5 dakika bile depresyona, yorgunluğa, obeziteye, kemik erimesine, triot fonksiyonlarının düzelmesine, kalp ritim bozukluğuna iyi geldiğini biliyormuydunuz. Özellikle bebeğiniz diş çıkarma döneminde yada D vitamini eksikliği varsa, mutlaka bu son güneş ışınlarından faydalanmalı.
Peki nasıl emilir  ?

     Güneş ışınları sindirim sisteminden kalsiyum emilimini artırır ve kemiklerde kalsiyum birikimine yardım eder. Ön maddesi deri altında bulunur. Güneş ışınlarının etkisiyle D vitaminine dönüşür. Kuvvetli kemik ve dişler, bu vitaminin kalsiyumu buralara yerleştirmesiyle olur. Kaynak: The LifeCo

     Elbette bir çok gıdada D vitamini var, ancak ne kadar tüketebiliyoruz ? Günlük D vitamin ihtiyacımız yaklaşık 5.000 ünite evet yanlış duymadınız 5.000 unite. Haftada 5 öğün somon balığı, günde 10 tane lüfer, yada kova kova içilen süt ile karşılamak mümkün. Peki varmı bunları yapabilecek olan. Süt ile ilgili bir detayı paylaşmak istiyorum, yağlı sütte Dvitamini sıfıra yakındır, tüketirken bunu atlamamak gerekir.

     Üşenmeyin öyle pencerinin arkasından arabanın canımdan giren güneşle olmuyor bu iş ne yazıkki pencere camından 300 nm altındaki ultraviyole ışınlarının % 90’ı geçmez. Bu yüzden cam arkasından güneşlenmenin D vitamini sentezini katkısı sınırlıdır.

     Sanırım sonabahar güneşinden faydalanmanız için yeterince sebep saydım, hadi yorgunluğu, depresyonu, atmak kışa bomba gibi hazırlanmak, çocuğunuz için kuvvetli kemikler güçlü dişler için bu havalarda gunde 5 dakikanızı ayırıp güneş ışınlarını içinize çekin ...

Kışa bomba gibi girdiğiniz, bol d vitaminli günleriniz olsun

4 yorum:

Special design for Annesinin Prensi by GeCe