6. Hastalık

     Hamileliğimde hep duyuyordum bu hastalığı tabi detayını pek bilmiyordum, nedense araştırma gereği de hiç hissetmedim sanki hiç başıma gelmeyecek gibi. Hatta gülmeyin ama konuyla o kadar ilgisizdim ki bu hastalığın sadece 6. ayda çıkarılan bir şey olduğunu sanıyordum. Tabi insan başına gelince anlıyor. Herşeyin normal olduğu bir günde Selim birden ateşlenmeye ve huysuzlamaya başladı, ilk başta dişten sandım ancak ateşi 39 derece olup düşüremeyince hemen hastaneye koştuk. Tüm tahliller yapıldı hiçbir enfeksiyon görünmüyordu
yani antibiyotik kulanmamızı gerektirecek bir durum yoktu, peki ateş neden düşmüyordu ? Doktorumuz 2 saat ara ile ateş düşürücü vermemiz gerektiğini aksi bir durumda hemen hastaneye gelmemizi istedi ve bunun 6.hastalık olabileceğini söyledi.

Peki neydi bu 6.hastalık ?

6 ay ve 3 yaş çocuklarda sık görülen akut bir enfeksiyon hastalığı. Hastalık 3-4 gün süren yüksek ateşle başlıyor. Ateş 40 C'a kadar çıkabiliyor. Hastalık sırasında halsizlik, yorgunluk, uyku hali, iştahsızlık görülebiliyor. Tabi bunlara bide hafif boğazda kızarıklık yada üst solumun yolu da eşlik edebiliyor. 3-4 gün süren ateş sonrasında vücutta döküntüler olmaya başlıyor göğüsten yukarı doğru. Döküntüler de ortalama 2 gün sürüyor sonunda ateş düşüyor ve döküntüler kayboluyor. Bulaşıcı bir hastalık olduğundan bu dönemde belirtilen yaş grubundan arkadaşlarla görüşmemek en doğrusu. 

Anne - Baba olarak ilk ateşli deneyimimiz oldu, çok korktum, Selimi öyle ateşli sürekli baygın şekilde yatarken görmek ( yazarken bile gözlerim doluyor) tabi bizim bu hastalıkla bitmedi, hemen ardından akut bronşit olduk, aslında tam teşhis buda değil, bronş yollarında ödemden dolayı 3 saat ara ile nebul ve 48 saat buhar verildi. Genelde 6.hastalıktan sonra bronşit-grip-boğaz enfeksiyonu sık rastlanıyormuş. Hastanede geçirdiğimiz 2 geceden sonra bunu da atlattık. Hala evde nebul vermeye devam ediyoruz.

Hasta olan tüm kuzular çabucak iyileşsin...

7 yorum:

  1. İnsan hiç kıyamıyor ama çocuklar gerçekten çok güçlüler gerçekten biz olsak daha zor toparlanırız. Çok geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, zordu ama geçti

    YanıtlaSil
  3. çok geçmiş olsun, onlar hasta olunca biz anneler içimiz çok acıyor biliyorum, rabbim dermansız dert vermesin

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmiş olsun ben de sizin gibi bilmiyordum bu hastalığı ama benzer etkiler gösteren başka viral bir hastalık geçirince araştırıp öğrenmiştim maalesef

    YanıtlaSil

Special design for Annesinin Prensi by GeCe