Hiçbir Çocuk Katil Doğmaz

   
Çocuğuma Dokunma
 Tüm çocuklar melek doğar, katil bile olsa ve hiç bir anne katil olsun, vatana ihanet etsin, başka canlar yaksın diye doğurmaz. Ama zamanla çocuk büyür ve birer birey olur kendi kararlarını verir. Oysaki anneler ne hayaller kurar oğlum-kızım doktor olsun, öğretmen-mühendis olsun diye... Peki nasıl oluyor da o melek büyüyünce canavar kesiliyor, hikaye çocukken başlıyor, anne babanın davranışları yetiştirme tarzı ve müdahale edemediğimiz arkadaş çevresi.


Annem hemşire benim, yaklaşık 15 yıl ruh sinirde çalıştı, çok hikaye dinledim ordan. Neler var neler, katili, sapığı, bağımlısı. Hepsinin hikayesi farklı aslında tek bir nokta dışında "çocukluk dönemi" işte ne oluyorsa o dönemde oluyor, bu kötülük tohumları o zaman ekiliyor. Ebeveynlerin hatalı davranışları ve farkında olmadan bu davranışlara devam etmeleri, çocuklarını hiç çıkamayacağı bir yola sürüklüyor. Evde anne-baba-kardeş-abi-abla rolü o kadar önemli ki, çünkü çocuğun gözünde herkes bir model, bazen babayı model alıyorlar, bazen anneyi bazende ona bakan bakıcıyı. Evet çocuk büyütmek topluma faydalı bir birey olarak yetiştirmek çok zor, ama imkansız değil sadece sabır gerekiyor, onunla konuşurken 2-3 kere düşünmemiz, sinirlendiğimiz anlarda ilk önce derin bir nefes almamız, onun yanında konuşmamıza davranışlarımıza dikkat etmemiz bile bir çok şeyi değiştirebilir. Zorlandığımız her noktada uzmanlarından yardım almalı. Ve çocuklarımızı emanet ettiğimiz kreş-okul-bakıcı seçerken daha dikkat etmeli. Son zamanlarda neredeyse her gün kötü bir haberle açtık gözlerimizi. Aslında çocuklara yapılan bu vahşetin cezası idam olmamalı bu onlar için kurtuluş olur, yaşadığı her güne lanet edecek bir ceza olmalı. Ama o canavarlara ne yapılırsa yapılsın annenin babanın yüreğindeki ateşi söndürmez, İnanın bu konuda öyle çok şey yazmak istiyorum ki.... Allah'ım kimseyi evladıyla sınamasın.

Küçük çocuklarımızın yabancılara karşı nasıl davranması gerektiğini yada neler yapılması gerektiğini anlatan bir çok yazı çıktı bende bir kez daha paylaşmak istiyorum, sizlerinde eklemek istediği varsa lütfen ekleyin, bizler dayanışma içinde olursak çocuklarımızı koruyabiliriz.

Çocuğunuza hayır demeyi öğretin
Çocuğunuza çığlık atmayı öğretin
Çocuğunuzun mahremiyet eğitimi verin
Çocuğunuzla cinsel konuları açık konuşun
Çocuğunuza taciz hakkında bilgi verin
Çocuğunuza yabacılara karşı ne yapması gerektiğini anlatın
Çocuğunuzla aranızda bir şifre olsun, o şifreyi söylemeyen yabancıya veya tanıdığınız birisine gitmesin
Çocuğunuzla iletişim halinde arkadaş gibi olun
Çevrenizdeki insanlara, bulunduğunuz sık sık gittiğiniz mekanları özenle seçin, çocuk parkını bile
Özellikle çocuğunuzun yanında beyaz bile olsa yalan söylemeyin, çünkü bu bir çok şeyi saklamasına ve size yalan söylemesine neden olacaktır.


Ölüm en çok onlara yakışmıyor...

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Annesinin Prensi by GeCe