Sütlü İrmik Helvası

Sütlü İrmik Helvası
      Çocukluğumdan berri en çok sevdiğim tatlıdır. Ailede en güzelini canım Ananem yapardı, halada yapmaya çalışır. Yıllar çabuk geçiyor, Ananemin eski gücü yok artık bide lanet olası sinir sıkışması var ellerinde, artık sık sık yapamıyor, ama çok istediğim zamanda kırmıyor bizi. İşte o gizli formül artık bende. Yazın dondurmayla, kış aylarında ise kaymakla süper gidiyor, yani ben öyle seviyorum.

İşte Tarif;






2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
130gr tereyağı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket fıstık ( isteğe göre)

Bu akşam yaptığım helvam da fıstık yok, eşim pek sevmediği için eklemedim.
Sütlü İrmik Helvası 

Şerbeti için;

2 su bardağı sütü-şekeri ve vanilyayı bir tencereye dökün ve bir kere kaynatın.

Helva;

Sütlü İrmik Helvası
Sütlü İrmik Helvası 
Tere yağını geniş bir tencere alıp iyice eritin ve irmiği ekleyin, ocağın altını kısarak 30 dakika kadar karıştırın. Sonra altını biraz açıp kavurmaya devam edin bu şekilde rengi resimdeki gibi dönene kadar karıştırın ve şerbetini döküp altını kapatın, kapağını örtüp 15 dakika bekleyin ve arzuya göre kaymak yada dondurma ile servis edin. 

Küçük bir detay, helvayı kaymak yada dondurma ile servis ederken şekil vermek istediğini kasenin içine biraz helva koyun, sonra dondurma yada kaymak, tekrar helva koyun ve tabağa ters çevirip servis edin, böylelikle kattığınız son lezzet helvanın içinde gizli kalacaktır.

Şekerini damak zevkinize göre ayarlamak için şerbetin tadına bakarak azaltabilir yada ilave edebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

1 yorum:

Special design for Annesinin Prensi by GeCe