Uyku Notları - 3

     Her annenin sorunudur uyku, bebek tam bir düzene alışır, anne bir oh çeker, bir diş, ortam değişikliği yada bir hastalık tüm emeği çöpe atar. Hop en başa tekrar uyku eğitimi...

    Bu süreç sanırım uzun bir süre kısır döngü şeklinde devam ediyor, Selime çok güzel uyku eğitimi vermiştik, kendi yatağında tek başına uykuya geçiyordu, gündüz uykuları da çok düzenliydi. O uyuyan ve uykusunu alan huzurlu bir bebek bende bundan dolayı mutlu ve huzurlu olan bir anneydim.

    Taki
ortam değişikliği yapıp bir kaç gün başka yerde kalmak zorunda oluncaya dek, evden uzakta kaldığımız birkaç gün boyunca gündüz ve gece uykularına kucakta geçirmek zorunda kaldık, eve gidince düzelir tekrar dedik. Ama öyle olmadı, Selim kucakta uyuyan ve uyku düzeni alt üst olan ve uykusunu tam alamadığı içinde huzursuz bir bebek oldu. Birde bu sürece dişler eklendi tam oldu. Son haftalarda  da gündüzleri ağlama krizlerimiz çıktı, uykusu deli gibi geliyor ama uyumamak için elinden gelenin hepsini yapıyor, göz yaşlarına boğuluyor ağlarken, doktora götürdüm başka bir sıkıntısı mı var diye çok şükür yok, ama ağlama krizlerimiz gün aşırı devam ediyor, çok yorulduğu ve uyku saatini kaçırdığı için olduğunu düşünüyorum çünkü bebeklerin uyku saatini kaçırması gün boyunca ağlamalarına sebep olabiliyor tabi uyuyamadığı içinde yoruluyor yani tam bir kaos. Bu şekilde uyku eğitimine devam edemiyoruz. Sadece akşamları yatağına bıraktığımızda uyuyor, ama gündüz tam bir felaket, onu rahatlatmak için banyo yaptırıyor yada dışarı çıkartıyorum.

    Uyku eğitimi için bir çok model var Tracy-SleepLady ve daha bir sürü yöntem, evet bu yöntemler tam olarak her bebek için uygun değil ama önemli olan bu eğitimlerdeki püf noktaları yakalayıp bebeğinize uyarlamanız. Bizim diş sorunumuz çözüldükten sonra tekrardan Tracy yöntemine geçiş yapacağız.

    Unutmayın, bebeklerin uyku düzeni çabuk bozulur ve tekrardan alışmaları daha uzun sürer bu sürede biraz daha fazla sabır ve emek gerekir.

Uyku düzeninizin hiç bozulmadığı, deliksiz gece uykularınızın olduğu günler dilerim.

Diğer uyku notlarım için tık tık 

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Annesinin Prensi by GeCe