Uyku Notları - 5

Uyku Notları - 5
     Doğumdan sonra annenin en çok ihtiyacı olan uyku'dur. Tabi yeni doğmuş bir bebekle bu biraz imkansızlaşıyor. Bebeği saat başı emzirmek altını kontrol etmek derken anne alması gereken uykuyu almıyor. Bazı bebekler ilk geceden kesintisiz uyurken çoğu bebekte beslenmek için sık sık uyanmakta. Peki bebekler kaç saat uyur/uyumalı ?

ilk ay (0-4 hafta arası)



Toplam uyku süresinin yarısı gündüz yarısı gece olmak üzere toplam 16-18 saat arası

İkinci ay ( 5-8 hafta arası)

Toplam uyku süresi 17 saat, bunun 10 saati gece kalan 6-7 saati ise üç yada dört gündüz uykusuna yayılacak şekilde.

Üçüncü ve Beşinci aylar

Toplam uyku süresi 15 saat, bunun 10 saati gece, 5 saati ise üç yada dört gündüz uykusuna yayılacak şekilde. Dördüncü aydan sonra bebekler geceleri kesintisiz şekilde uyuyabilirler.

6-8. aylarda 

Ortalama uyku gecede 10-12 saat (beslenmeye gereği duymadan) gündüz uykusuda ortalama 3 saat. İki yada üç uyku şeklinde olabilir.

9-12 aylarda

Ortalama uyku gece 11 saat, 9 aylık bebekler için gün boyunca (iki gündüz uykusu) 3 saat. 12 aylık bebekler içinde 2 saat gündüz uykusu.

diye yazıyor "iyi uykular tatlı rüyalar el kitabında", tabi uyku süreleri her bebek için aynı olması sanırım mümkün değil, selim bu uyku sürelerine çoğu zaman uymuyor. Bebeğinizin gün içerisinde uykusunu aldığına inanıyorsanız yani mutlu ve huzurlu ise bu saatlere pek takmayın derim.


Bu yaz dikkatinizi çekebilir, Ek Gıda 

2 yorum:

  1. Ben de uykuya çok takanlardandım bir zamanlar. Artık daha rahat düşünüyorum. Bu arada artık sizi takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet zamanla öğreniyor insan aslında birçok konuyu kafasında buyuttuğunu :))

      Sil

Special design for Annesinin Prensi by GeCe